Mürdümlü Milföy
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan görünüşü ve lezzetiyle sizi etkileyecek şahane bir lezzet.. Mascarpone peyniri, kırmızı erik, agave şurubu ve fındık ile hazırlanan bu tatlı, özellikle çay saatlerinde sunulur. Tatlıda kullanılacak eriklerin çürük ve ezilmiş olmamasına dikkat edilmelidir. Tatlandırmak için agave şurubu veya bal kullanabilirsiniz.

Erik reçeli ve erikli tart tarifine de göz atın.

Mürdümlü Milföy Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Mürdümlü Milföy

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mascarpone peynirini yumurta ve agave şurubuyla çırpın
  2. Milföy hamurlarını dondurucudan çıkardıktan 3-4 dakika sonra (hamur kesinlikle ısınmamalı) ikiye kesin ve üzerlerine bir tatlı kaşığı peynir koyun.
  3. Peynirin üstünü de erikle kapatın. Kenarlarına yumurta akı ve fındık kırığı serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kontrollü olarak 15 dakika süreyle pişirin.
  4. Fırından alarak soğutun ve üzerine bal veya agave şurubu gezdirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Milföylü Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan