SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Milföylü Tarifler
Milföyde Biftek
Milföyde Biftek
Güncelleme tarihi:
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Milföyde Biftek Tarifi İçin
Malzemeler
4 dilim biftek
5 kare milföy
4-5 mantar
1 sivri biber
2 çorba kaşığı doğranmış domates
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağı ya da margarin
Milföyde Biftek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin. Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin.
Sivri biberi ince doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün. Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın.
Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin. Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Farklı Et Yemekleri
Milföylü Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları