Özel günlerde sunulan mangolu ve lavantalı milföy pasta nasıl yapılır? Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis bir pasta tarifi ile karşınızdayız. Meyve aromaları ile tatlandırılan bu tarifi, listenize eklemeyi unutmayın.
Yarım litre süt, şeker, vanilya ve tereyağını bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırın. Un, yumurta ve kalan sütü pürüzsüz olana kadar çırpın.
Hazırladığınız unlu karışımı sütlü karışıma yavaşça ekleyerek iyice karıştırın. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar pişirmeye devam edin.
Yoğunlaşan karışımı 2-3 dakika daha pişirin ve soğuması için bekletin. Milföyleri tezgahta unlayıp istediğiniz kalınlıkta kare biçiminde açın.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve soğumaya alın. Milföyler tamamen soğuduğunda pastanın yapılışına hemen başlayabilirsiniz.
Küçük kare kalıbın tabanına önce bir parça milföy yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı spatula yardımıyla sürün.
Küçük parçalara ayırdığınız mango, lavanta ve naneli iç harçtan ekleyin ve üzerine diğer milföyü ekleyin.
Tekrar kremayla üzerini sıvayarak meyveli harçtan ekleyin. En üst katına milföy ekleyerek kalıptan çıkarın. Pudra şekeri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.