Lezzet özel günleriniz için pratik bir tarif sunuyor. Kremalı, tavuk etli ve brokolili pay nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyiz. Detaylı anlatımıyla kremalı, tavuklu ve brokolili pay tarifine başlayabiliriz.
Brokolileri minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Hafif dişe gelecek şekilde haşlayın. Tereyağını tavada ısıtın.
Tavla zarından biraz daha büyük doğradığınız tavuk etini ve sarımsakları ekleyip soteleyin.
Et hafif pişince tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havucu ilave edin. Ocaktan almaya yakın kremayı, brokoliyi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Orta ateşte 3-4 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda ısısında bekletip yumuşayan milföy hamurlarının kenarlarını birleştirip geniş bir kare elde edin.
Üzerine hafif un serperek merdane yardımıyla biraz inceltin. Fırın kabını yağlayın. Milföyü fırın kabına yayın. Üzerine tavuklu harcı ve kaşar peynirini aktarıp karıştırın.
Diğer 4 milföy hamurunu da birleştirip biraz inceltin. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Şekilli kalıplarla kesin.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.