SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Mantı Tarifleri
Yufka Mantısı
Yufka Mantısı
Güncelleme tarihi:
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yufka Mantısı Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
4 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için
Sarımsak
Yoğurt
15 gr tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Yufka Mantısı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasına mayayı alın. Yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta merdane ile oval şekilde açın.
İç harcı için, pazıyı bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Biberleri küp doğrayıp pazıya ilave edin.
Hazırladığınız pazılı harcı hamurlara paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Mantı Tarifleri
Fırın Yemekleri
Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Baozi
Çuçuvara
Air Fryer'da Boşnak Mantısı
Masaf Mantısı Tarifi
Patates Mantısı
Koza Mantı