- İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
- Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
- Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın.
Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan Kayseri mantısını da notlarınız arasına ekleyin.