Hamuru için un ve kabartma tozunu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek sert kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için rendelediğiniz beyaz peyniri ince kıydığınız maydanozla geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alarak 2 mm kalınlığında açın. Orta boy yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin. Ortasına peynirli harçtan yerleştirin. Hamurların kenarlarını ortaya doğru büzerek kapatın ve bohça şekli verin. Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın. Mantılar suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla sudan çıkartın. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kırımızı toz biberi ilave edip karıştırın. Biberli yağı mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.