- İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri
iri doğrayıp geniş bir tencereye alın.
Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar
haşlayın.
- Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp
geniş bir kaseye alın. Ezerek püre
haline getirin. Küp doğradığınız soğanı
zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz
ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp
soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş
bir yoğurma kabına eleyin.
- Tuzu ilave edin
ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur
kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir
bezle örterek 40 dakika dinlendirin.
- Dinlenen
hamuru unlanmış tezgah üzerine alın.
Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir
kalıp yardımıyla parçalar kesin.
- Ortalarına
patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan
başlayarak hamurun kenarları birbirini
üstüne binecek şekilde kapatın.
- Tuzlu kaynar
suda haşlayıp süzün. Üzeri için tereyağını
eritip kırmızı pul biber ekleyin. Mantının
üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, klasik çerkez mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.