Nevşehir Mantısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantı, Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. Ülkemizde tüketilen en meşhur mantı Kayseri mantısı olsa da, yörelere göre farklı çeşitlerle de sunulabilir. Nevşehir mantısı, bohça yerine rulo şeklinde sarılarak hazırlanır. İç harcında kıyma ve baharatlar kullanılır. Fırında pişirildikten sonra yoğurt ve sos eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Nevşehir mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak İzmir mantısı, Bolu mantısı ve peravu mantı tarifine de göz atın.

Nevşehir Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Nevşehir Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir tavada margarinin yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyip karıştırın ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.
  3. Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 25-30 cm çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca sarın.
  4. 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın.
  5. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurtla karıştırın. Bir tavada kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin. Karıştırıp tavayı ocaktan alın.
  6. Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Baozi
Çuçuvara
Air Fryer'da Boşnak Mantısı
Masaf Mantısı Tarifi
Patates Mantısı
Koza Mantı