İzmir Mantısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 60 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında mantı denildiğinde ilk akla gelen Kayseri mantısı olsa da, mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. İzmir ve çevresinde yapılan İzmir mantısı, diğerlerinden farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. Bu yüzden çıtır çıtır bir lezzeti vardır. İç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Malzemeleri hazır ettiyseniz, İzmir mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak Gül mantısı, Samsun mantısı ve tepsi mantısı tarifine de göz atın.

İzmir Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Kızartmak için:

İzmir Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin.
  2. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini örterek 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  3. İç harcı için; Bir kaba kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
  4. Elinizle karıştırarak harmanlayın. İç harcı kenara alın.
  5. Mutfak tezgahını unlayın. Hamur bezelerini orta büyüklükte açın.
  6. Hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına iç harçtan ekleyin.
  7. Hamuru üçgen şeklinde kapatın, uçlarından birleştirerek bastırın.
  8. Tüm mantıları bu şekilde tepsiye alın. Tavaya yağı ekleyerek ısıtın.
  9. Mantıları, zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.
  10. Kızaran mantıları kevgirle süzerek tabağa alın. 
  11. Üzeri için, tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  12. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ardından tereyağlı sosu gezdirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri MasterChef Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Baozi
Çuçuvara
Air Fryer'da Boşnak Mantısı
Masaf Mantısı Tarifi
Patates Mantısı
Koza Mantı