Fırında Milföy Mantı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Milföy Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Milföy Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için; soğanı ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştırın.
  2. Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her milföy karesini 9 parça olacak şekilde kesin. Üzerine iç harcından koyup, bohça şeklinde kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantılar kızarana kadar pişirin.
  4. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Domates salçasını ekleyip hafif kavurun. 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı inceltin ve karıştırıp ocaktan alın.
  5. Mantıları fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tereyağında yakılan nane ve pul biberi gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri Milföylü Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Baozi
Çuçuvara
Air Fryer'da Boşnak Mantısı
Masaf Mantısı Tarifi
Patates Mantısı
Koza Mantı