Limonlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Üzeri için

Limonlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu, un ve mısır ununu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun.

Un serpilmiş tezgahta hamuru 1 cm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıbı ile parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz kurabiyelerin uç kısımlarına birer gümüş renkli şeker batırın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika yada üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin.

Fırından aldığınız kurabiyeleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye