Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve esmer şekeri geniş bir kasede soluk bir renk ve kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Tereyağı ve şeker karışımına yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın. Un, karbonat, rendelenmiş portakal ya da limon kabuğunu ve yulaf ezmesini ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı içi yağlanmış kelepçeli yuvarlak bir kalıba doldurun. Fırına verip 15-20 dakika pişirin. Soğuması için tepside bırakın. Kurabiyeyi geniş ve düz bir servis tabağına ya da ekmek tahtasının üzerine dikkatlice alın. Krem peyniri ve şekeri bir kasede çırpın. 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı hamur sıkma torbasına koyun ve kurabiyenin kenar çevresine büklümler halinde sıkın. Mumları sıktığınız şekerli kremanın üstüne sırayla dizin. Çikolatalı kuru üzümleri ya da yerfıstıklarını üzerine dizin. Kakao serpip minik toplarla süsleyin. Servis yapın.