Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Videolu anlatımıyla nefis tuzlu kurabiye tarifini de deneyin.

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarin, ayçiçeği yağı, yumurta akı, tuz, sirke ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyin. 
  2. Ele yapışmayan bir hamur için kalan unu azar azar ekleyerek iyice yoğurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun yarısını unlanmış zeminde yuvarlayarak şerit haline getirin. 
  3. Üzerine hafif bastırarak düzleştirin ve 2 parmak kalınlığında verev şekilde dilimleyin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. 
  4. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Maydanoz yapraklarını üzerine yapıştırıp fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye