Üç hamuru hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri
ayrı kaplarda karıştırıp kulak memesi kıvamında hamurlar
elde edecek şekilde yoğurun. Üzerlerini nemli bir bezle
örtüp 45 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurları ayrı ayrı
yoğurup unlanmış tezgahın üzerine alın. Uzunlamasına
yuvarlayarak silindir şekli verin. Üç rengi de yuvarladıktan
sonra yan yana alın ve örgü yapın. Üzerlerine bir miktar
süt sürün ve haşhaş tohumu serpin. Ekmeği yağlı kağıt
serili fırın tepsisine alın. Üzerini streç filmle kapatıp 30
dakika daha mayalandırın. Üzerini açıp önceden ısıtılmış
190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika
pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.