Bal kabağını soyarak kare kare doğrayın ve bir tencereye alın. (Hokkaido kullanıyorsanız kabuğunu soymaya gerek yok) İçine tuz ve su ekleyerek haşlayın.
Sudan çıkardıktan sonra bir çatal yardımıyla ezin ve soğuması için kenarda bekletin. Kabağı haşladığınız suyu kesinlikle dökmeyin.
Mayayı şekerle birlikte 200 ml ılınmış kabak suyunun içinde eritin ve köpürene dek bekletin. Daha sonra püre halindeki bal kabağını ekleyin ve un ilave ederek karıştırın.
Hamur hafif ele yapışan bir kıvama gelene dek yaklaşık 10 dakika süreyle yoğurun ve yağladığınız mayalama kabına alarak kapağını kapatın.
Oda sıcaklığında hacmi 3 katına çıkana dek yaklaşık 1 saat süreyle bekletin.
Hamuru fazla hırpalamadan, iki üç kere katlayın ve yuvarlak bir şekil vererek yağlı kağıdın üzerine alın.
Isıya dayanıklı fırın ipleri ile şekil verdikten sonra üzerine pirinç unu serpiştirin ve üstünü bir bezle kapatarak 15 dakika daha bekletin.
Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta su koyun ve alt-üst olarak 200 dereceye ayarlayın.
Hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika süreyle kontrollü bir şekilde pişirin.