- İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Tuz, karabiber, kimyon ve rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin ve üzerlerine ayrı bir kasede çırptığınız süt, yoğurt ve Ayçiçek yağı karışımını sürün.
- Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın.
- Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine yağ karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Nane ve kırmızı pul biberi ilave edip ocaktan alın.
- Böreği bir servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharatlı tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.
Yufka Böreği Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Tepside yufka böreği hazırlarken, daha leziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.