Yen Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denizli yöresinin en meşhur hamur işi yemeklerinden biri de yen böreğidir. Yen böreği kıyma, soğan, pul biber, kimyon ve karabiberli harçla hazırlanır. Hamur hazırlanır ve bu lezzetli börek atıştırmalık olarak ya da çay saatinde tüketilebilir. Sizler için yapımını anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Yen Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Harcı için;

Hamuru İçin:

Yen Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mısır unu bir kaba alınır. 
  2. Ilık su içerisine maya eklenir karıştırılır ve mısır unu ile yoğurulur. 
  3. Ardından mayalandırmaya bırakılır. 
  4. Yemeklik doğranan soğan kıyma ile birlikte kavrulur. 
  5. Tuz, karabiber, pul biber, kimyonu ekleyip, karıştırılır.
  6. Hamuru açıp iç yağ sürülür. Hazırlanan kıymalı harç koyulduktan sonra yuvarlanır.
  7. Tepsiye dizilir. 
  8. Üzerine tekrar iç yağ döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  9. Dilimlendikten sonra servis edilir. 
  Servis Önerisi
  • Üçgen şeklinde kesilebilir. 

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik