Yalancı Boyoz Böreği
Selin Hıdır
654 Tarif       0 Takipçi
Yalancı boyoz böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kat kat yumuşacık dokusu, maden suyu ile hafifleyen lezzeti ve içindeki beyaz peynirin eşsiz uyumuyla bu yalancı boyoz böreği, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak!

Yalancı Boyoz Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkaları ıslatmak için:

Sos için:

İç harç için:

Üzeri için:

Yalancı Boyoz Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle, yufkaları ıslatmak için derin bir kasede sıvı yağ ve suyu karıştırın. Bir yufkayı düz bir yüzeye serin.
  2. Üzerine yağlı su karışımından fırça yardımıyla sürün ve yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkayı bıçakla dörde bölün.
  3. Her parçanın geniş kısmına beyaz peynir koyun ve kenarlarını kıvırmadan rulo şeklinde sararak gül böreği şekli verin.
  4. Hazırladığınız boyozları dikdörtgen bir borcam tepsisine yan yana sıkıca yerleştirin.
  5. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Derin bir kapta maden suyu, sıvı yağ ve suyu çırparak hazırladığınız karışımı boyozların üzerine eşit şekilde dökün. Üzerini streç filmle kaplayarak bir gece buzdolabında bekletin.
  7. Boyozları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan boyozları sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Parmak Börek
Tiropita
Gonca gül böreği