Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Tarçınlı Ve Damla Sakızlı Kahvaltı Çörekleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve tuzu geniş bir yoğurma kabına alın. Küp doğranmış tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar parmak uçlarınızla yoğurun. Maya, süt ve hafif çırpılmış yumurtaları ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Tarçın, şeker ve cevizi havanda dövün. Hamuru unlanmış tezgahta 25x35 cm ölçülerinde dikdörtgen açın. Üzerine bir miktar eritilmiş tereyağı sürüp hazırladığınız karışımı üzerine bastırarak yayın. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Kalan tereyağını bal ile karıştırıp ruloların üzerine sürün. Dövülmüş ceviz serpiştirip üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik