Hamuru için
Aralara sürmek için
Hamuru açmak için
İç malzeme için
Üzeri için
Bazı tarifler fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve 1 -2 dakika yoğurun. Bir yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı. Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.
Tavada tereyağını eritip, un ve tuzu ekleyip kavurun. Unun rengi hafif renk değiştirince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak bir kaba alın. Üzerini kapatın. Her bezeyi unlu nişasta karışımı serperek yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin. Yufkanın 1/3’ünü sağından ve 1/3’ün solundan ortaya doğru katlayın. Bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten paylaştırın. Üzerlerine bir kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin ve her birini bohça şeklinde katlayın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine keteleri dizin. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurtayı üzerine sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.