Sacda Isırganotlu Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sacda Isırganotlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sacda Isırganotlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın.

İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın. Patatesi soyup rendeleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, pulbiber, biber salçası, patates ve ısırganotunu ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.

Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin. İç malzemenin dörtte birini kare yufkanın yarısının üzerine yayıp ikiye katlayın. 

Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın.

Dilerseniz, farklı sebzelerle harmanlanan otlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik