Peynirli Pazılı Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Pazılı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Peynirli Pazılı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın.
  2. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın.
  3. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  4. Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
  5. Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın.
  6. Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  7. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik