SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Pazılı Yuvarlama Börek
Pazılı Yuvarlama Börek
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Yuvarlama Börek Tarifi İçin
Malzemeler
4 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme için:
125 gr tereyağı
1 demet pazı
50 gr ayçiçeği yağı
1 soğan
Tuz
Pazılı Yuvarlama Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Pazı yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda bir kaç dakika bekletip süzgece alın.
Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün.
Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın.
Hamurun üzerini pazı yaprakları ile kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Diğer Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği