Patlıcanlı Soğanlı Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Soğanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Soğanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın.
  3. Tavadaki fazla yağı süzüp soğanları patlıcana ekleyin ve  karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip tuz ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın.
  4. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın.
  5. Margarini eritip fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp eritilmiş yağa batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin.
  6. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın. Kenarına taşan yufkaları içeriye kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Börek Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği