Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Patlıcanları ilave edip kızartın.
Tavadaki fazla yağı süzüp soğanları patlıcana ekleyin ve karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip tuz ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın.
Margarini eritip fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları iri parçalara bölüp eritilmiş yağa batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin.
Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın. Kenarına taşan yufkaları içeriye kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.