Hazır yufka, patates ve sos eşliğinde hazırlanan gül böreği, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulan bu börek, kıymalı, peynirli ve sebzeli çeşitleriyle de sunulur. İsmini şeklinden alan gül böreği, hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Börek, iç harç ile doldurulduktan sonra gül şeklinde rulo yapılır. Üzeri ise yağlı yoğurt karışımına batırılır. Daha sonra isteğe göre susam veya çörek otu serpiştirilebilir. Malzemeler hazırsa, patatesli gül böreği tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak kıymalı kol böreği ve avcı böreği tarifine de göz atın.
Sos için:
Patatesli Gül Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Patatesli Gül Böreği Kaç Kalori?