Hamuru için
Mantarlı harç için
Pratik börek tarifleri arasında iyi bir seçim. Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir. Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın. Bir kapta harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırın. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın. Hamurları üst üste yerleştirin. Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın. Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Dilerseniz, klasik puf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.