Mantarlı Muska Böreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Muska Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mantarlı Muska Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Böreğin iç malzemesini farklı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız malzemeye göre baharat ekleyebilirsiniz. Mantarları enlemesine ikiye kesip yarım ay şeklinde ince doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantar ve küçük doğranmış biberleri ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Her bir yufkayı uzun ve geniş şeritler halinde kesin. Yufkaları ayçiçeği yağı ile yağlayın. Yufka şeritlerinin bir kenarına iç harçtan 1 yemek kaşığı aktarın. Muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik