Lor Peynirli Çi Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Eskişehir yöresi ile özdeşleştirilen çi börek, genellikle peynir veya patates ile hazırlanır. Çay saatlerinde sunulan çi börek, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre iç harcına maydanoz, dereotu, kıyma gibi farklı malzemeler de eklenebilir. Listeye göz attıysanız, lor peynirli çi börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Börek yapımında sık sık yer verilen lor peynirini kendi ellerinizle doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, ev yapımı lor peyniri tarifini notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak pratik tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Lor Peynirli Çi Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harcı için

Lor Peynirli Çi Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 40 dakika dinlendirin. Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik