Eskişehir yöresi ile özdeşleştirilen çi börek, genellikle peynir veya patates ile hazırlanır. Çay saatlerinde sunulan çi börek, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre iç harcına maydanoz, dereotu, kıyma gibi farklı malzemeler de eklenebilir. Listeye göz attıysanız, lor peynirli çi börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Börek yapımında sık sık yer verilen lor peynirini kendi ellerinizle doğal bir şekilde hazırlamak istiyorsanız, ev yapımı lor peyniri tarifini notlarınız arasına ekleyin. Alternatif olarak pratik tava böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Harcı için
Un, süt, maya, tuz, şekeri geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta bir hamur için gerekirse un veya süt ilavesi yapın. Üzerini nemli bezle örterek 40 dakika dinlendirin. Lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Bir tarafına peynirli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.