Hamuru hazırlamak için; unun ortasını havuz gibi açın. Oda ısısında bekletilmiş margarin, 1 yumurta, sıcak su ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
İç malzemesini hazırlamak için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyip 10 dakika kavurun ve ateşten alın. Soğuyunca patates püresi, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
3 yumurtanın sarısını ayırıp çırpın ve unu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kasede kar halinde çırpın ve sarılı karşıma ilave edip tekrar çırpın.
35 cm çapında yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin. Hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsinin kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
Kaşar peynirinin yarısını hamurun üzerine serpin. Kıymalı karışımı yayıp kalan kaşar peynirini serpin ve yumurtalı karışımla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp böreğin üzerine 1 yumurta sarısını sürün. 5 dakika daha fırında pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.