Kıymalı Sarmal Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Sarmal Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Sarmal Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet börek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Soğanı ince kıyıp kıyma ile birlikte kavurun. İçine karabiber ile tuzu ilave edip karıştırın. Tereyağı bir tavada eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağlı sütü (veya kremayı) yayın. Bir kenarına uzunlamasına kıymalı harçtan aktarın. Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın. Yağladığınız yuvarlak fırın tepsisinin ortasına, hazırladığınız kıymalı böreği içerden dışarı doğru kıvırarak yerleştirin. Diğer üç yufkayı da aynı şekilde kıymalı harç ile sararak tepsinin içindeki yufkanın etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Böreğinizi peynirli, patatesli, kabaklı veya mevsim otlarıyla da aynı metodla yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik