Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 30 santim çapında bir yufka açın.
24 santim çapındaki bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Peyniri ufalayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin ve teflon tavada yağsız olarak hafif kızartın.
Derin bir kaba alıp zeytinyağı, peynir, domates, fesleğen, nane, tuz ve karabiberi ilave edin. Dereotunu kıyıp ekleyin.
Hazırladığınız kabaklı karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Hamurun dışa taşan kenarlarını karışımın üzerine, ortası açık kalacak şekilde, hafif büzerek kapatın.
Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.