Ispanaklı Kol Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Ispanaklı Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı temizleyip doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika kavurun.
  2. Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  4. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
  5. Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin gezdirip ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
  6. Kalan yarım yufkayı da aynı şekilde rulo sarıp diğer bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
  7. Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafından dolayarak yerleştirin.
  8. Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
  9. Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran bırakan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği