Hazır Yufkadan Su Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Selin Hıdır

Su böreği, Türk mutfağında en zor yapımı olan böreklerden biridir. Tepsi böreği adını alan bir börek çeşidi haline gelmiştir. Suda haşlanmış yufkaların arasına, böreğin çeşidine göre kıyma veya peynir ve kaşar harcı serpiştirilir ve en üstüne yumurta sürülerek fırına verilir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle civil peyniri kullanılmaktadır. Hazırlaması zaman alan su böreğini evde hazır yufkadan yapıyoruz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanan hazır yufkadan su böreği tarifi için buyurun, sizi mutfağa alalım.

Avcı böreği tarifi için göz atabilirsiniz. 

1 Porsiyon su böreği kaç kalori?

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Hazır Yufkadan Su Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Su böreğinin yanına naneli ayran servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz hazır yufkadan su böreğinin içerisine maydanoz yerine dereotu ilave edebilirsiniz.
  • İç harcına dilerseniz peynir ve kaşar yerine kıyma koyabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Fırından çıkan böreğin kurumaması için üzerini bir örtüyle kapatmalısınız.
  • Pişirme süresi fırının performansına göre değişiklik gösterebilir.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği