- Yumurtaları kaseye kırın. Ilık süt, tuz ve yağı ekleyip karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
- Güllaç yapraklarının yarısını iri parçalar halinde kırın ve aralarına hazırladığınız karışımdan dökerek tepsiye dizin.
- Kırmızı biberleri ince şeritler halinde doğrayıp 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile soteleyin. Lor peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Karışımı tepsideki güllaçların üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını da kırarak ve sos ile ıslatarak üzerine kapatın.
- Kalan sosu üzerine gezdirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Güllaç yapraklarını tatlı yapımında kullanmak istiyorsanız, Ramazan'ın şenlikçisi nefis cevizli güllaç tarifine göz atın.