Malzemeler
Beşamel sos için
Hamur için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Enginarları tencereye dizip 25 gr margarin, tuz, limon suyu ve şeker ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğumaya bırakın.
Beşamel sos için, margarini tencerede eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırıp ekleyin. Karışım koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini ilave edin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamur için, süt, maya, tuz ve unu hamur yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını 10 cm çapında açıp üzerine oda sıcaklığındaki margarinden kalın bir tabaka sürün. Bohça şeklinde kapatın. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Dört eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasına enginar, onun üzerine de beşamel sos yayıp kenarlarını kapatın. Kenarlarına çatalla şekil verin. Üzerini bıçakla çizip kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 pişirin. Ilık servis yapın.