El Açması Kıymalı Börek
Selin Hıdır
577 Tarif       0 Takipçi
El Açması Kıymalı Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

El Açması Kıymalı Börek Tarifi: Kat kat açılan yufkaları, bol soğanlı ve baharatlı kıymalı iç harcıyla buluşturan bu el açması börek tarifi, hem lezzeti hem de görüntüsüyle sofralarınıza şıklık katacak. İncecik açılan hamurların arasında mis gibi tereyağıyla harmanlanan lezzet, fırında altın rengini alana dek pişerken evinizi saracak kokulara hazır olun. İşte El Açması Kıymalı Börek nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri:

Pratik El Açması Patatesli Börek

Bir porsiyon El Açması Kıymalı Börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon El Açması Kıymalı Börek 460 kaloridir.

El Açması Kıymalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harç için:

Yufkaların arası için:

Üzeri için:

El Açması Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu yoğurma kabına alın. Tuz, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyin. Kontrollü şekilde ılık suyu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  2. Tavaya sıvı yağı alın, soğanları kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatlarla tatlandırın. Soğumaya bırakın.
  3. Hamurdan 8 eşit beze yapın. Her bezeyi hafif unlayarak tabak büyüklüğünde açın, aralarına nişasta veya un serperek üst üste koyun. 10 dakika bu şekilde bekletin.
  4. Bezeleri tek tek açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine tereyağı-sıvı yağ karışımı sürün. Kıymalı içten serpip rulo yapın. İsterseniz gül böreği gibi sarabilir ya da tepsiye uzun uzun dizebilirsiniz.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan el açması kıymalı börekleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • El açması kıymalı börek, özellikle yoğurt ya da ayran gibi ferahlatıcı içeceklerle mükemmel gider. Yoğurdun asidik yapısı, böreğin zengin içeriğiyle dengeli bir tat oluşturur.
  • Taze, narenciye veya zeytinyağlı mevsim salatası, böreğin ağır tadını dengeleyerek hafiflik katar.
  • Böreğin baharatlı ve tuzlu lezzetini dengeleyecek bir parça turşu servis edebilirsiniz.
  • El açması börek sıcak servis edildiğinde, yanında demlenmiş bir çay veya hoş bir içecek, yemek sonrası lezzeti pekiştirir.
  Püf Noktası
  • Hamurun kıvamı çok önemli. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar suyu yavaşça eklemelisiniz. Hamur fazla sert olursa böreğinizin katmanları düzgün açılmayabilir.
  • Hamur dinlendikçe daha elastik hale gelir ve daha kolay açılır. Dinlendirme süresi, hamurun daha ince açılmasını sağlar. Hamuru 30 dakika dinlendirmek oldukça etkili olacaktır.
  • Kıymalı harcın sıcağı, hamurun açılmasını zorlaştırabilir ve böreğin içinde fazla buhar birikmesine neden olabilir. İç harcı pişirdikten sonra soğumaya bırakmanız, böreğinizin kıvamını ve dokusunu iyileştirecektir.
  • Hamurun arasına sürülen tereyağı ve sıvı yağ karışımı, böreğinizin katmanlı ve çıtır olmasını sağlar. Hamuru açarken her katmanı bu karışımla yağlamayı unutmayın.
  • Fırınınızı önceden ısıtmak, böreğin eşit şekilde pişmesini sağlar. Ayrıca böreğinizin üstünün kızarması için fırının üst ısısını son 5-10 dakikada arttırabilirsiniz.
  • Hamurunuzu dilediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Gül böreği gibi sarabilir ya da tepsiye uzun uzun yerleştirerek klasik bir görünüm elde edebilirsiniz. Şekil, hem görselliği hem de pişme sürecini etkiler.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
Parmak Börek
Tiropita
Yalancı boyoz böreği
Gonca gül böreği