İç malzeme
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve unu bir kapta ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar karıştırın. Peynir, yarım çay kaşığı tuz ve suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Gerekirse fazladan su ekleyin. Hamuru un serpilmiş bir zeminde iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta 20 dakika bekletin.
Hamuru merdaneyle 25 cm çapında açın. 20 cm çapında yağlanmış küçük bir tepsinin içine kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp galeta ununu serpin. Domatesleri soyup dilimleyin. Hamurun üzerine kenarlarda boşluk kalacak şekilde dizin. Keçi peynirini domateslerin üzerine rendeleyin. Hamurun kenarlarını domateslerin üzerine kapatıp kalan yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.