- İç harç için ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
- Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Piştikten sonra harcı soğutun.
- Yufkayı 6 eşit parçaya bölün. Yufkanın uzun kenarına hazırladığınız harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve gül şeklinde içe doğru kıvırın.
- Kalan yufkaları da iç harçla aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresine alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin. Börekleri servis tabağına alın. Üzerine domates sosunu döküp servis yapın.
Kolay gül böreği tarifini, gün sohbetleri ve kahvaltı sofraları için hazırlayabilirsiniz.