Bosna Hersek'in milli yemekleri arasında yer alan çarşaf böreği, Türklere özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya mutfağından eksik olmayan bu besin, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Genellikle beyaz peynir kullanılsa da, lor, ezine veya kaşar peyniri ile farklı versiyonları hazırlanabilir. Kahvaltı ve çay saatlerinde sunulan böreğin yapımında kullanılan yufkanın çok ince olması gerekir. Bu yüzden çarşaf adı verilmiştir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarda tüketilmesi önerilir. Peki, kahvaltılara çok yakışacak bol peynirli çarşaf böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, nefis lezzeti ve şık sunumuyla ev yapımı çarşaf böreği tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Çarşaf Böreği Kaç Kaloridir?
Malzemeler
Yağlamak için
Üzeri için
Peynirli çarşaf böreğini misafir ağırlarken sunacaksanız; mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis ederek sofranızı renklendirebilirsiniz.