Lezzet'in
yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...
Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük doğrayın. İki soğanı soyup küp doğrayın. Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince kıyın.
Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Küp soğanı ekleyip soteleyin. Baklayı ilave edip karıştırın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp yarısını robotta püre kıvamında ezin.
Yumurtaları çukur bir kapta çırpın. Kaşarpeyniri, galeta unu, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Bakla püresi, kalan haşlanmış bakla, dereotu ve taze soğanı ilave edip düzgün bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Karışımı yağlı kağıtla kaplı yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Sıcak veya soğuk servis yapın.