Yoğurtlu Terbiyeli Tavuk Yahni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Terbiyeli Tavuk Yahni Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Terbiyeli Tavuk Yahni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Tavuk etlerini iri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ilave edip karıştırın. Patatesleri soyup tavuk etiyle aynı boyda küp küp doğrayın.
  3. Havuçları temizleyip 2 cm’lik parçalar halinde dilimleyin. Patates ve havuçları tencereye ekleyip karıştırın.
  4. Üzerlerine bir miktar tuz ilave ettikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatıp altını kısın.
  5. Diğer yanda yoğurt, yumurta ve unu bir tel çırpıcı ile çırpın. Tavuğun suyundan azar azar yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın ve ısılarını eşitleyin.
  6. Isıları eşitlendikten sonra yoğurtlu karışımı tencereye alın. Biraz daha tuz ve karabiber ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın. Sıcak servis yapın.

Bol proteinli sebzeli tavuk yahni tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu