Uzakdoğu Usulü Tavuk
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uzakdoğu Usulü Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için 

Servis için


Uzakdoğu Usulü Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kenara alın. Jülyen doğranmış tavuk etlerini unlayın ve kızgın tavaya zeytinyağı koyup soteleyin. Tavuklar pişince kenara alın. Aynı tavaya iri doğranmış kuşkonmazları ve mantarları ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin.
  2. Kuşkonmaz yumuşayınca sosu ilave edin ve koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirmeye devam edin. Ardından tavukları ekleyin, 5-6 dakika daha pişirin ve üzerine bademleri ekleyip susam serpin. Yanında haşlanmış pirinç makarnası ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Farklı Et Yemekleri Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Video Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Kore Mutfağı

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu