Tavuk etlerini haşlayıp süzün. İnce şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Maydanozu kıyın.
1 kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp mantarları ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz, kekik ve pul biber serpin.
Tavuk etlerini derin bir kaseye alıp mantarlarla karıştırın.
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Elinizle ovup maydanozla karıştırın. Turşuları ince ince dilimleyin. Maydanozlu soğan ve turşuyu etlere ilave edin. Üzerine mayonezi gezdirip harmanlayın. Servis tabağını kıvırcık yapraklarıyla kaplayıp üzerine salatayı ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
TON BALIĞI DA OLUR
Bu salatayı tavuk eti yerine ton balığı ile de hazırlayabilirsiniz. ton balığını kullanmadan önce yağını süzdürün.