Tavuklu Kömbe
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Kömbe Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Yufkaları yağlamak için

İç malzeme

Tavuklu Kömbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
  3. Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
  5. İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar  haşlayıp etini tel tel ayırın.
  6. Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  7. Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
  8. 2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
  9. Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu