Tavuk Pirzola
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis mi nefis fırında tavuk pirzolaya kim hayır diyebilir ki? Protein ve demir bakımından çok zengin olan tavuk pirzola, kırmızı ete göre daha ekonomiktir. Özellikle davet gibi kalabalık sofralarda servis edilmesiyle bilinir. Tavuk pirzola yapımında bol bol baharat kullanılır. Baharatlarla marine edilen tavuklar fırına atılır ve pişmesi beklenir. İsteğe göre patates veya pilav gibi yan yemeklerle sunulabilir. Malzemeler hazırsa, tavuk pirzola tarifi için detaylara geçebiliriz.

Beğendili piliç pirzola tarifini denemeyi unutmayın. Dana etiyle hazırlanan duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Tavuk Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuk pirzola dışındaki tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Pirzolaların üst kısımlarına çizikler atın. Daha sonra baharatlı sosla harmanlayın.
  3. Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin. Hazırladığınız pirzolaları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  5. Alt ve üst tarafı tamamen kızardıktan sonra fırından alın ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo