Tavuk Etli Pay
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Tavuk Etli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın. Azar azar sütü ekleyin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
  2. Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin. Tabanına çatalla delikler açın.
  3. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin.
  5. Sivri biberi, baharatları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  6. Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın. Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin.
  7. Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu