Tavuk Etli Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Süslemek için

Tavuk Etli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları limonlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ekleyin.
  3. Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye aktarın. Biberi doğrayıp tavuklarla birlikte ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve enginarları dizin. Tavuk etlerini enginarların üzerine paylaştırın.
  5. Ispanakları haşlayıp zeytinyağında soteleyin. Havucun kabuğunu soyduktan sonra sebze soyucu ile boydan boya ince doğrayın ve zeytinyağında 5 dakika soteleyin.
  6. Tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bir yandan karıştırarak sütü azar azar ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
  7. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra bekletmeden kaşıkla tavukların üzerine dökün.
  8. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Servis tabağına önce havuçlardan yerleştirin. Üzerine ıspanak ve enginarı yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu