Tavuk Dürüm
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
16 Tarif       5 Takipçi
Tavuk dürüm
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik ve doyurucu bir lezzet arayanlar için baharatlı tavuk, taze sebzeler ve nefis sosuyla tavuk dürüm.

Tavuk Dürüm Tarifi İçin

Malzemeler

Dürüm için:

Sos için:

Tavuk Dürüm

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın.
  2. Tavukları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 30 dakika, tercihen 2 saat dinlendirin.
  3. Orta-yüksek ateşte geniş bir tavayı ısıtın.
  4. Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Ardından tavukları ocaktan alın.
  5. Sos için, küçük bir kasede yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
  6. Lavaş ekmeğinin üzerine hazırladığınız sosu sürün. Üzerine dilimlenmiş domates, salatalık, soğan ve avokado püresini yerleştirin.
  7. Pişirdiğiniz tavuk parçalarını ekleyin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Dürümü dikkatlice sarın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç