Tavuk Beyti
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Beyti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Perde pilavı için

Tavuk Beyti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini eşit ve ufak parçalara ayırın. Bir kapta ayçiçeği yağı, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın ve tavuk etlerini bu karışıma bulayın. Izgarada iyice pişirin.
  2. Çam fıstıklarını altın sarısı oluncaya kadar tencerede kavurun. Pirinçleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  3. Kuş üzümlerini ve tuzu da ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekip demlenince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
  4. Servis tabağına tavuk eti ve pilavı alın. İsteğe göre közlenmiş domates ve biberle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu